Pages

Penis tiranosaura bio je dug 3,60 metara

Nakon godina istraživanja paleontolozi vjeruju da su otkrili kako su se dinosauri parili. Nikakva druga mehanika od tzv. psećeg položaja ne bi bila moguća s obzirom na njihovu divovsku građu i izuzetnu težinu. Jedna struja paleontologa čak smatra da su se i u tom položaju mogli pariti samo u vodi, upravo zbog težine i visine, jer bi na suhom jednostavno izgubili ravnotežu i prevalili se.


Sve vrste dinosaura koristile su istu osnovnu poziciju za kopulaciju, objasnila je britanska paleontologinja dr. Beverly Halstead, jedna od prvih koja se ozbiljnije pozabavila ovom temom. Mužjak bi se ženki popeo na leđa, svoje prednje udove položio na njezina ramena, jednu stražnju nogu bi joj zabacio preko leđa i svoj bi rep podvio ispod njezinog, kazala je.

- Bilo kakav drugi položaj bio bi nezamisliv, dodala je Kristi Curry Rogers, profesorica biologije i geologije s Macalester Collegea u Minnesoti.



Biolog Stuart Landry jedan je od onih koji smatraju da je sve to ipak bilo nemoguće na suhom i da bi tako krupnim životinjama bila potrebna voda za oslonac da ne izgube ravnotežu.

Parenje je predstavljalo izuzetan fizički napor za dinosaure, pogotovo za vrste koje su bile više od četverokatnice i teže od 30 tona. Procjenjuje se da je penis T-Rexa bio dug 3,60 metara.



Popular Posts